رژیمهای غذایی مفید و مضر برای جوش صورت!
وجود جوش، آکنه و دیگر لکها بر روی صورت، یکی از ناخوشایند ترین اتفاقات در بین افراد است. این لکها زیبایی صورت را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و وجود آنها احساس ناخوشایندی در افراد ایجاد میکند. زیبایی صورت، اعتماد به نفس افراد و در نتیجه کیفیت کلی زندگی را بالا میبرد. با توجه به این که وجود جوش و آکنه و لک های بعد از بهبود آن بر روی صورت موجب کاهش اعتماد به نفس در خانمها و آقایان میشود. بسیاری از افراد به دنبال رژیم غذایی برای جوش صورت میگردند. برای آشنایی کامل رژیمهای غذایی موثر بر جوش و تمام نکات مهم مربوط به آن تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
جوش و آکنه چیست؟
جوش یا آکنه، اغلب توسط تغییرات هورمونی در بدن ایجاد میشود، بنابراین در کودکان بزرگتر و نوجوانانی که در سن بلوغ هستند، شایع است. آکنه به آرامی بدون درمان از بین میرود، اما گاهی اوقات درست زمانی که شروع به از بین رفتن میکند، بیشتر ظاهر میشود. موارد جدی آکنه ممکن است معمولاً از نظر جسمی مضر نباشند، اما با اضطراب، افسردگی، افکار خودکشی، فوبیای اجتماعی و اعتماد به نفس پایین مرتبط هستند. این بیماری نوعی مشکل پوستی است که میتواند باعث ایجاد چندین نوع برجستگی روی سطح پوست شود. این برجستگیها میتوانند در هر جایی از بدن ایجاد شوند، نواحی رایج آن عبارتاند از:
- صورت
- گردن
- بازگشت
- شانهها
چه چیزی باعث آکنه میشود؟
درک چگونگی ایجاد آکنه، میتواند به درک بیشتر در مورد پوست کمک کند: سطح پوست با سوراخهای کوچکی پوشیده شده است که به غدد چربی در زیر پوست متصل میشوند. به این سوراخها منافذ پوست میگویند. این غدد، روغنی به نام سبوم تولید میکنند که از طریق کانال نازکی به نام فولیکول به سطح پوست فرستاده میشوند.
آکنه زمانی رخ میدهد که منافذ پوست با سلولهای مرده پوست، چربی اضافی و گاهی اوقات باکتریها مسدود شود. در دوران بلوغ، هورمونها اغلب باعث میشوند که غدد چربی، چربی اضافی تولید کنند، که خطر آکنه را افزایش میدهد.
دو نوع اصلی آکنه وجود دارد:
- جوش سر سفید که معمولاً به عنوان جوش شناخته میشود؛ این نوع جوش منافذی است که مسدود شده و از پوست خارج میشود. این جوشها به صورت برجستگیهای سفید رنگ ظاهر میشوند.
- جوش سر سیاه، منافذی استبر ری پوست، باز میماند و به صورت لکههای تیره ریز، روی سطح پوست ظاهر میشوند.
تاثیر رژیم غذایی جوش صورت
یکی از مواردی که میتواند روی پوست تاثیر بگذارد رژیم غذایی است. برخی از رژیمهای غذایی موجب کاهش و جلوگیری از بروز جوش میشوند، اما برخی از رژیمهای غذایی احتمال بروز جوش را افزایش میدهند. در ادامه رژیمهای غذایی که بر کاهش یا افزایش جوش صورت تاثیر دارند را بررسی میکنیم.
رژیمهای غذایی که باعث افزایش جوش صورت میشوند
برخی از غذاها قند خون را سریعتر از سایرین افزایش میدهند. وقتی قند خون به سرعت بالا میرود، باعث میشود که بدن انسولین (هورمونی که اثرات رشد را مدیریت میکند) ترشح کند. وجود انسولین اضافی در خون میتواند باعث این شود که غدد چربی سبوم بیشتری تولید کنند و خطر آکنه و جوش را افزایش دهند. این غذاها کربوهیدراتهای با گلیسمی بالا به حساب میآیند که معمولا از قندهای ساده ساخته شده اند. برخی از غذاهایی که احتمال بروز جوش را افزایش میدهند عبارتاند از:
- پاستا
- برنج
- نان
- قند
- شکلات
- کاکائو
- کربوهیدراتهای با گلیسمی بالا عبارتاند از:
- لبنیات
- چربیهای اشباع شده
- چربیهای ترانس
این نوع غذاها، باعث تحریک هورمونهایی هستند که میتوانند موجب ایجاد و ترشح چربی اضافی توسط غدد چربی شوند.
رژیم غذایی کاهش دهنده جوش صورت
خوردن غذاهای کم گلیسمی ساخته شده از کربوهیدراتهای پیچیده دارند، خطر ابتلا به آکنه را کاهش میدهد. در ادامه برخی از مواد غذایی مفید برای کاهش و جلوگیری جوش صورت را نام میبریم که عبارتاند از:
- غلات
- حبوبات
- میوهها و سبزیجات فرآوری نشده
- مواد معدنی روی
- ویتامینهای A و E
- آنتی اکسیدان
- میوهها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، زردآلو و سیب زمینی شیرین
- اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره و برگ دار
- گوجه فرنگی
- بلوبری
- نان گندم
- برنج قهوهای
- کوینو
- بوقلمون
- دانه کدو تنبل
- ماهی
در ادامه به بررسی برخی از موارد مهم در کاهش جوش صورت با استفاده از رژیم غذایی مناسب میپردازیم.
رژیمهای غذایی با گلیسمی پایین
رژیم غذایی با گلیسمی پایین، یا رژیمی که قندهای ساده کمی دارد، میتواند از آکنه پیشگیری کرده و آن را بهبود بخشد. استفاده از رژیم غذایی کم گلیسمی و پروتئین بالا به مدت ۱۲ هفته باعث بهبود آکنه در مردان و همچنین کاهش وزن میشود.
فلز روی
خوردن غذاهای غنی شده با روی، در پیشگیری و درمان جوش مفید است. غذاهایی که سرشار از روی هستند عبارتاند از:
- دانه کدو تنبل
- بادام هندی
- گوشت گاو
- بوقلمون
- عدس
- غذاهای دریایی مانند صدف و خرچنگ
ویتامینهای A و E
سطح پایین ویتامین A و E موجب افزایش احتمال بروز جوش بر روی صورت میشود. با افزایش مصرف غذاهای حاوی این ویتامینها میشوئ احتمال بروز آکنه را کم کرد.
بیشتر بخوایند: ویتامین D3 : نحوه مصرف و نیاز روزانه
آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳
امگا ۳ نوعی چربی است که در برخی از گیاهان و منابع پروتئین حیوانی مانند ماهی و تخم مرغ یافت میشود. آنتی اکسیدانها مواد شیمیایی هستند که سموم مضر بدن را خنثی میکنند. امگا ۳ و آنتی اکسیدانها هر دو باعث کاهش احتمال بروز جوش و آکنه و درمان آنها میشوند.
کلام پایانی
برخی از غذاها میتوانند به بهبود سلامت پوست کمک کنند. بهترین رژیم غذایی جوش صورت، رژیم غذایی سالم و متعادل، سرشار از میوهها و سبزیجات تازه، منابع پروتئینی سالم و غلات کامل است. در این مقاله، تمام نکات مهم در رابطه با مواد غذایی که باعث افزایش، کاهش و درمان جوش صورت میشوند را به صورت دقیق بررسی کردیم.
سوالات متداول
رژیم غذایی مناسب میتواند به سلامت پوست و کاهش احتمال بروز آکنه کمک کند اما به عنوان درمان قطعی شناخته نمیشود.
ارتباط میان مصرف گوشت قرمز و بروز جوش، به صورت کامل تایید نشده است، اما تا حد کمی میتواند در برخی افراد باعث بروز این عارضه شود.
نتایج دوره:
مصاحبه با تعدادی از قهرمانان کاهش وزن ما رو ببینید و با تجربه اونا کاهش وزن سریعتری رو تجربه کنید.
دیدگاه کاربران