اسید فولیک : تمام آنچه را که باید در مورد آن بدانید!
بسیاری از ویتامینهای مختلف باید مصرف شوند تا بدن به طور منظم عمل کند و سالم باشد. اسید فولیک، یکی از این ویتامینها میباشد که شکل مصنوعی ویتامین B9 است و در گروه ویتامین B قرار میگیرد. شکل طبیعی ویتامین B9، فولات نامیده میشود. اسید فولیک، نوعی ویتامین که به وفور در سبزیجات برگ سبز یافت میشود، دارای خاصیت حل شدن در آب است. اسیدفولیک را میتوان از طریق غذاهای طبیعی و همچنین مکملها مصرف کرد. در پاسخ به این سوال که فولیک اسید چیست؟، میتوان گفت که این ویتامینی است که به بسیاری از عملکردهای طبیعی بدن کمک میکند.
اسیدفولیک که به راحتی در آب حل میشود نیز به سرعت در اثر حرارت تجزیه میشود. با توجه به این ویژگی، پختن غذاهای حاوی اسیدفولیک به مدت طولانی باعث کاهش ارزش غذا میشود. در این مرحله انتخاب روش پخت مناسب نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
سطح ویتامین مورد نیاز برای افراد بالغ ممکن است در دورهها و بیماریهای خاصی افزایش یابد. در چنین مواردی، پزشکان ممکن است محصولات مکمل اسیدفولیک را توصیه کنند.
فولیک اسید چیست و چه کاربردی دارد؟
اسید فولیک، ویتامینی است که از متابولیسم طبیعی اسیدهای آمینه که پروتئینها را میسازند، پشتیبانی میکند. اسید فولیک که در تولید و تکثیر سلولهای خونی نیز موثر است، نقش موثری در تشکیل سلولهای طبیعی خون دارد. از آنجایی که بدن انسان نمیتواند آن را سنتز کند، مصرف این ویتامین از طریق غذا ضروری است. این ویتامین که باید به طور منظم توسط بزرگسالان و کودکان مصرف شود، در مکملها و همچنین غذاهای طبیعی یافت میشود.
فواید اسید فولیک چیست؟
اسید فولیک که از غذاهای مختلف به دست میآید فواید زیادی برای بدن دارد. ویتامینهای موجود در سبزیجات برگ سبز، حبوبات، مرکبات، آجیل و بسیاری دیگر به ادامه عملکردهای مختلف بدن به روشی سالم کمک میکنند. همچنین به شکل گیری طبیعی سلولهای خونی که اکسیژن مورد نیاز بدن را تامین میکنند، کمک میکند. مطالعات نشان دادهاند که سطح کافی فولات میتواند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد. تصور میشود اسیدفولیک که بر متابولیسم طبیعی مادهای به نام هموسیستئین نیز تأثیر میگذارد، ممکن است با این ویژگی به محافظت از سلامت قلب کمک کند.
مصرف اسیدفولیک میتواند با کمک به عملکرد طبیعی سیستم ایمنی به دفاع از بدن کمک کند. علاوه بر حمایت از عملکرد طبیعی سیستم ایمنی، مصرف اسیدفولیک میتواند بر عملکرد طبیعی بدن در کاهش شکایاتی مانند خستگی و فرسودگی که ممکن است به دلایل مختلف رخ دهد، کمک کننده باشد.
دیگر فواید اسیدفولیک
سلولها، یکی از کوچکترین اجزای سازنده بدن، چرخهای مانند همه موجودات زنده دارند. در این چرخه، سلولها مانند انسان متولد میشوند، رشد میکنند، به اندازه خاصی میرسند و با تقسیم، تکثیر میشوند. هنگامی که هر سلول متوجه میشود که دیگر نمیتواند وظایف خود را به طور کامل انجام دهد، وارد فرآیند تجزیه میشود. اسیدفولیک علاوه بر نقشی که در بسیاری از عملکردهای طبیعی بدن دارد، در تقسیم سلولی نیز نقش دارد.
یکی از مهمترین فواید اسیدفولیک این است که در دوران بارداری و قبل از آن تامین میشود. مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری به سطح کافی فولات در مادر باردار کمک میکند و در نتیجه خطر نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا یا آنسفالی را که ممکن است در نوزادان رخ دهد، کاهش میدهد. به منظور ارائه این پشتیبانی، میتوانید از پزشکان خود اطلاعاتی در مورد دوز مناسب برای خود و مدت زمان مصرف دریافت کنید.
اسید فولیک در کدام غذاها یافت میشود؟
مصرف قرصهای اسیدفولیک در ماههای قبل از لقاح بسیار مهم است؛ به خصوص اگر قصد بچه دار شدن دارید. استفاده از اسیدفولیک قبل از بارداری، از کودک در برابر نقص لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا در آینده محافظت میکند. میتوانید از اسیدفولیک به صورت قرص برای دورههای 2 تا 3 ماهه استفاده کنید. همچنین میتوانید سعی کنید بیشتر غذاهای حاوی فولات که شکل طبیعی اسیدفولیک است، مصرف کنید. برخی از غذاهای حاوی اسیدفولیک، عبارتند از:
- حبوبات
- مارچوبه
- لوبیای چشم بلبلی
- دانههای آفتابگردان
- آب گوجه
- جعفری، نعناع، گشنیز
- توت فرنگی
- چغندر
- مرکبات
- کلم بروکسل
- کلم بروکلی
- اسفناج
- تخم مرغ
- سویا
- کرفس
- گردو
- ارده
- فندق
- جگر
- گندم
- پاپایا
- موز
- آووکادو
اهمیت اسیدفولیک در بارداری
نیاز به اسیدفولیک در دوران بارداری، بیشتر است. توصیه میشود به میزان کافی مصرف اسید فولیک از منابع طبیعی یا فرآوردههای مکمل توجه شود. مصرف کافی اسید فولیک در دوران بارداری به کاهش احتمال ناهنجاریهایی که ممکن است در سیستم عصبی مرکزی نوزادان متولد شده رخ دهد، کمک میکند. مصرف منظم اسیدفولیک و سایر ویتامینها نیز به رشد سالم جنین در دوران بارداری کمک میکند. از آنجایی که سیستم عصبی مرکزی نوزادان در دورهای که مادران باردار میگذرانند تا زمانی که متوجه بارداری میشوند، شروع به رشد میکند، توصیه میشود زمانی که مادران باردار قصد بچه دار شدن دارند با پزشک متخصص مشورت کنند تا از مصرف آن مطلع شوند.
علائم کمبود فولیک اسید چیست؟
اسید فولیک که در بسیاری از عملکردهای مختلف بدن نقش دارد، هر روز در سطح مشخصی مصرف میشود. کمبود اسیدفولیک زمانی رخ میدهد که منابع طبیعی یا مکملها به اندازه کافی مصرف نشوند. از جمله مهمترین علائم کمبود اسیدفولیک میتوان به شکایتهایی مانند ضعف، خستگی، تحریک پذیری، سردرد و ضعف عضلانی اشاره کرد. سطوح پایین اسید فولیک که در هر قسمت از بدن موثر است نیز میتواند منجر به کم خونی شود. سطوح پایین این ویتامین که نقش موثری در تولید و تقسیم طبیعی گلبولهای قرمز خون دارد، میتواند منجر به مشکلات جدیتری شود.
علت کمبود فولیک اسید چیست؟
اسیدفولیک یا فولات از منابع طبیعی یک ویتامین محلول در آب است. بنابراین در بافت چربی ذخیره نمیشود و باید هر روز مصرف شود و اسید فولیک اضافی گرفته شده از طریق ادرار دفع میشود. بنابراین، کمبود اسید فولیک به سرعت علائم را نشان میدهد. علل اصلی کمبود اسید فولیک، عبارتند از:
- اختلالات جذب در دستگاه گوارش (مانند سلیاک، بیماری کرون)
- مصرف الکل
- بدتر شدن ساختار اسیدفولیک با پختن بیش از حد سبزیجات و میوهها
- دیالیز کلیه
- استفاده از داروهای خاص
- تغذیه ناکافی و نامتعادل
اسیدفولیک یکی از ویتامینهای گروه B است که برای سلامتی سیستم عصبی، پوست، موها و کبد بسیار مفید است.
اسیدفولیک در غذاهایی مانند اسفناج، بروکلی، نخود فرنگی، لوبیا، بادمجان، هویج، کنگرفرنگی، تخم مرغ و ماهی وجود دارد.
برای بزرگسالان، میزان مصرف روزانه اسیدفولیک بین ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم است. در دوران بارداری نیز نیاز به مصرف اسید فولیک بیشتر است.
اسید فولیک برای سلامتی بسیار مفید است. این ویتامین میتواند به پیشگیری از بیماریهای قلبی، کمک کند و سلامت مغز و عصبها را حفظ کند. همچنین، مصرف اسیدفولیک در دوران بارداری برای پیشگیری از اختلالات نورولوژیک در جنین مفید است.
بله، مصرف اسیدفولیک برای همه افراد ضروری است. بخصوص برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند.
نتایج دوره:
مصاحبه با تعدادی از قهرمانان کاهش وزن ما رو ببینید و با تجربه اونا کاهش وزن سریعتری رو تجربه کنید.
دیدگاه کاربران